Systeemeisen en tips Sketchup

Wij maken bij het ontwerpen gebruik van Sketchup. Dit programma is er als online versie en als Sketchup Make 2017. Beide versies zijn gratis te gebruiken voor consumenten. Om Sketchup goed te kunnen benutten moet u desktop of laptop aan minimale systeemeisen voldoen. Welke dit zijn leest u hieronder. Ook hebben we nog een paar handige tips en links om de prestaties te testen en verbeteren.

Minimale hardware Windows:

• Windows 10,8,7 64bit
  • 1.5  Ghz processor (64bit)
  • 4 GB RAM
  • 1 GB vrije harddisk plaats
  • 3D class Videokaart met 256+ MB geheugen of meer. Verzeker jezelf ervan dat de gebruikte videokaart  OpenGL 3.0 of beter ondersteunt.
  • 3 button, scroll-wheel muis

Aanbevolen hardware Windows:

• Windows 10,8,7 64bit
  • +2.5 GHz processor of beter
  • 8 GB RAM of meer
  • 1 GB  vrije harddisk plaats
  • 3D class Videokaart met +1GB geheugen of meer. Verzeker jezelf ervan dat de gebruikte videokaart  OpenGL 3.0 of beter ondersteunt.
  • 3 button, scroll-wheel muis

Minimale hard- software Apple Mac met OS X

• Mac OS X  10.13 of hoger!!!
  • Safari

Minimum hardware:

• 2.5+ GHz /Intel processor I7 – I5
  • 8GB RAM
  • 500 MB vrije harddisk plaats
  • Aparte 3D Videokaart met 2GB geheugen of meer.
  • 3 button, scroll-wheel muis

Aanbevolen hard- software Apple Mac met OS X

• Mac OS X  10.13 of hoger!!!
  • Safari

Aanbevolen hardware:

• 3+ GHz /Intel processor I7
  • 16GB RAM
  • 500 MB vrije harddisk plaats
  • Aparte 3D Videokaart met 4GB geheugen of meer.
  • 3 button, scroll-wheel muis

Sketchup heeft een handige checkup tool die u kunt downloaden om u systeem te controleren op compatibiliteit.

Hier een aantal handige tips om Sketchup soepeler te laten draaien:

• In Sketchup ga rechts in Default Tray > Styles > Default Styles > en selecteer een van de Styles met een kloksymbool onder.
  • In Sketchup ga rechts in Default Tray > Shadows > Zorg dat Shadows uitstaat als u om het model draait.